Pompoenen, super gezond! Heel veel vezels, mineralen en vitamines en weinig kcal. Van de pompoen is eigenlijk alles bruikbaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Van soep tot traybakes, van cake tot stamppot, van salade tot spread, van muffin tot ovenschotel maar ook een heerlijke gezellige sfeervolle gevulde pompoen met gruyère. Alsjeblieft, het recept en ik wens je een gezellige avond. Love.Life
Bereiding 1 uur en 30 minuten, 4 personen
Voedingswaarden: 453 kcal, eiwit 13 g, khd 18 g, vet 38 g, vezels 1,5 g
Dit heb je nodig 1 grote pompoen 300 ml slagroom
3 teentjes knoflook 1 el verse tijmblaadjes
4 takjes tijm 125 g gruyère
Peper en zout 80 g waterkers
2 bosuitjes 4 sneetjes volkorenbrood
Zo maak je het
Garneer de pompoenkaassaus met de takjes tijm, waterkers en bosui. Serveer met brood en smakelijk eten.
Verwarm de over voor op 180 graden.
Snij de knoflook in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Snij de bovenkant van de pompoen eraf. Zodat je als het waren een deksel hebt voor de pompoen. Schep de zaden uit de pompoen en doe de pompoen in een grote, diepe ovenschaal.
Doe de slagroom samen met de knoflook in een kleine pan op laag vuur. Breng het geheel langzaam tegen de kook aan. Haal het vervolgens van het vuur en breng het op smaak met zout, peper en de tijmblaadjes.
Schenk de room in de pompoen en doe de deksel weer op de pompoen.
Bak de pompoen voor 1 uur in de oven opdat de het vruchtvlees zacht en gaar is. Is dit het geval haal dan de pompoen uit de oven en haal de deksel eraf. Voeg de gruyère toe en bak de pompoen nog 10 min in de oven zonder deksel. Zorg ervoor dat de pompoen niet te lang gebakken wordt anders kookt je hem stuk.