Winterse pasta met boerenkool en overheerlijke paddenstoelen

Dit gerecht is echt een aanrader tijdens de donkere dagen. Echt heerlijk van smaak maar vooral ook lekker gezond. Daarbij kun je dit heel goed eten wanneer je aan je gewicht werkt. Afvallen is een ding maar om het vol te houden moet je ook gewoon lekker kunnen eten. De voedingswaarden van dit gerecht zijn op basis van koolhydraatarme pasta. Love.Life

Bereiding 15 minuten, aantal personen 4

Dit heb je nodig:

Koolhydraatarme pasta, verse pasta of volkorenpasta, 200 g hamblokjes, 200 g boerenkool, 1 ui, 2 tenen knoflook,125 g witte champignons, 125 g kastanjechampignons, 125 g oesterzwammen,125 g shiitake, 2 el olijfolie, 2 el truffelolie                           

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak.
  • Snij de shiitake, kastanje- en witte champignons in kwarten, en de oesterzwammen in reepjes.
  • Snipper de ui (ook heerlijk met rode ui) en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een hapjespan met 1 el olijfolie en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de paddenstoelen/zwammenmix en berenkool toe en bak het circa 5 minuten.
  • Ondertussen bak je de hamblokjes goudbruin in 1 el olijfolie.
  • Voeg de hamblokjes toe aan de boerenkool paddenstoelen. Breng het op smaak met truffelolie, peper en zout. Smullen maar!

Voedingswaarden: 396 Kcal, eiwit 33,6 g, khd 10,8 g, vezels 6,6 g, vet 23,5 g.

Screenshot