Buiten is koud en is het dus tijd voor iets lekkers. Ruik jij de geur al van een heerlijke appeltaart. De geur van het deeg en het kaneel doet het water in de mond lopen. Kom op laten we aan de slag gaan dan heb jij met 1 uur deze heerlijk taart op tafel staan. Variatie tip! Voeg er noten aan toe. Hazelnoten, walnoten, amandelnoten gewoon wat jij lekker vindt. Of gewelde rozijnen erdoor. Echt superlekker. Love.Life
Dit heb je nodig voor de bodem
150 g amandelmeel 25 g kokosmeel
40 g erythritol 80 g zachte roomboter
½ tl-vanille extract snufje zout
Dit heb je nodig voor de vulling
3 Granny Smith appels 2 tl kaneel
20 g erythritol 20 g roomboter
½ tl-citroensap
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor 180 graden. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed het goed door elkaar tot een geheel.
- Gebruik een springvorm van 18 cm en bekleed deze met bakpapier. Vet het bakpapier en de zijkanten in met bakboter. Verdeel het deeg in de springvorm en druk deze goed met de achterzijde van een lepel. Bak de bodem vervolgens 10 minuutjes in de oven en laat het daarna afkoelen.
- Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en voeg 10 g erythritol, ½ tl-citroensap en 1 th kaneel toe. Mengen maar en doe ze vervolgens in de springvorm.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg er 10 g erythritol en 1 tl kaneel aan toe. Mix het met een garde goed door elkaar en verdeel het over de vulling van de appeltaart in de springvorm.
- Bak de appeltaart af in 20 minuten in de oven op 180 graden
Voedingswaarden per portie: 236 Kcal, 5,2 g eiwitten, 6 g khd, 20 g vetten