Deze mag natuurlijk niet missen bij een klassiek kerstmenu. Niet alleen heerlijk maar ook snel en simpel te bereiden. Zo heb jij nog tijd om lekker te genieten van je gezelschap tijdens deze mooie kerstdagen. Love.Life
Dit heb je nodig voor 4 personen
250 g Hollandse garnalen ¼ van een krop ijsbergsla
1 citroen 100 g mayonaise
1 el tomatenketchup optioneel 1 eetlepel droge sherry
50 ml slagroom verse bieslook
½ tl cayennepeper
Zo maak je het
- Pers een ½ citroen uit en bewaar de ander helft. Die hebben we namelijk straks nog nodig.
- Meng 1 eetlepel citroensap met de mayonaise, ketchup en eventueel de sherry. Klop de slagroom in een aparte kom tot een wat dikker maar vloeibaar geheel. Meng deze door het mengsel van mayonaise, ketchup, citroensap en sherry. Breng op smaak met zout en peper.
- Sniij de sla in dunne reepjes en verdeel deze over 4 glazen. Schep hier bovenop de garnalen en hierop de cocktailsaus. Garneer het geheel met een schijfje citroen, fijngesneden bieslook en een snufje cayennepeper.
Tip… heeft u kleine gasten aan tafel? Vervang de cayennepeper eventueel door paprikapoeder en laat de sherry uiteraard weg. Toch een iets slankere variant? Vervang de mayonaise dan voor frietsaus. In plaats van gewonde zout adviseer ik tafelgoud zout van Verstegen. Toch zout maar dan net even minder slecht voor je.
Voedingswaarden: 280 kcal, 13 g eiwit, 3 g khd, 24 g vet, 1 g vezels