Bologenesesaus met maar 7 Khd

Deze overheerlijke Bolognesesaus bevat slechts 7 koolhydraatjes per persoon

Deze overheerlijke Bolognesesaus bevat slechts 7 koolhydraatjes per persoon. Niet alleen heerlijk voor bij pasta maar ook heel goed te gebruiken als topping op jezelf gemaakte pizza, voor een heerlijke zelfgemaakte lasagne of gehaktballetjes in tomatensaus. Dus maak er lekker veel van, vries het in en in een hand omdraai heb jij hiermee weer wat lekkers op tafel staan.Love.Life!

Dit heb je nodig 

300 g mager rundergehakt                        1 teen knoflook

400 g tomaten                                              2 el tomatenpuree

1,5 el olijfolie                                                1 wortel

1 halve witte ui                                             1 halve rode ui

1,5 tl verse oregano                                     1 takje verse rozemarijn

1 tl verse basilicum                                      1 el verse peterselie 40 g geraspte kaas    

Zo maak je het

Voor je begint, wassen we eerst even alle groenten en maak je ze schoon.

1- Ontvel de tomaat en snijd de tomaat, wortel, paprika, bleekselderij, ui en knoflook fijn in kleine stukjes.

2- Verhit circa 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de gesnipperde ui op middelhoog vuur voor enkele minuutjes. Wanneer ze glazig zijn voeg je de wortel, bleekselderij en paprika toe. Roer deze totdat ze zacht worden.

3- Zet het vuur hoog en voeg het magere gehakt toe en rul deze totdat deze licht bruin van kleur wordt.

4- Vervolgens voegen we de tomaten, tomatenpuree, oregano en zoetstof toe. Ook is het nu het moment om de rode wijn of druivensap toe te voegen tenzij je dit wilt weglaten. Laat het geheel voor 10 minuutjes zachtjes koken met de deksel op de pan. Af en toe de deksel van de pan en probeer de tomaten verder te persen tot dat er een mooie gladde saus ontstaat. Laat het geheel voor circa 30 minuutjes zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Hoe langer je de saus kook hoe dikker hij wordt. Kortom de keus is aan jou.

5- De saus is heerlijk op koolhydraatarme pasta’s maar ook met volkorenpasta in combinatie met courgettespaghetti. Nog meer heerlijke groenten dus. Kortom kies de pasta of combinatie die je zelf het lekkerst vindt. Schep daarop de Bolognesesaus en maak het geheel af met een geraspte 20 of 30+ kaas met daarop een takje basilicum om het extra feestelijk te maken

                                

   

Bolognesesaus