Stamppotjes kennen we in verschillende variaties en worden vaak in de koude maanden geserveerd. Vandaag hebben we eindelijk de zon maar het wordt weer kouder zoals de weerman ons vanmorgen liet weten tijdens het weerbericht. Dus tijd voor een heerlijke hutspot. Love. Life
Dit heb je nodig
250 g magere spekblokjes, 100 ml kookroom, 4 tenen knoflook, 2 knolselderijen, 2 winterwortels, 2 rode uien, 4 el grove mosterd en 1 magere rookworst.
Zo maak je het
- Snij de knolselderijen en wortels in dobbelsteentjes en de ui in halve dunne ringen.
- Zet een grote pan met water op het vuur samen met de knolselderij, ui en wortel. Voeg wat zout toe en breng het aan de kook. Eenmaal aan de kook zet je het vuur lager en laat je het nog 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Bak de spekjes op matig vuur een beetje krokant zonder boter of olie. Snij de knoflook fijn, voeg deze toe en fruit 2 minuutjes mee. Voeg de kookroom toe met de mosterd en laat het op laag vuur staan.
- Giet de groenten af en stampen maar. Voeg de spekjes bij de room en roer het door de stamppot.
- Serveer met wat mosterd en een stuk magere rookworst. Magere rookworst is optioneel.
Mijn tip…Kook de uien niet mee met de wortels maar bak ze. Dat geeft namelijk een extra lekkere bite aan je hutspot.