De Grande Finale…het Valentijns dessert

Een overheerlijk dessert mag natuurlijk niet ontbreken bij je fantastische Valentijns diner. Koolhydraatarm, snel te bereiden en valt altijd goed in de smaak. Crêpes met ricotta en aardbeien. Een heerlijk recept waarbij eindeloos gevarieerd kan worden met toppings als frambozen, bessen, banaan, bramen, kersen…verzin het maar. Liever geen zuivel? Vervang de ricotta door amandelyoghurt of kokosyoghurt. Love.Life

Dit heb je nodig

1 ei                                      100 g aardbeien (vers op diepvries)

75 g ricotta                          25 g Griekse yoghurt (10% vet)

15 g amandelmeel             ¼ citroen

Extra vierge kokosolie        Optioneel: pure Stevia

Zo maak je het

  1. Kluts het ei in een beslagkom. Voeg de Griekse yoghurt en het amandelmeel toe. Mix het tot een glad beslag.
  2. Optioneel, voeg een paar druppeltjes of een mespuntje Stevia toe om een iets zoetere smaak te krijgen.
  3. Rasp de schil van de citroen en roer dit door de ricotta.
  4. Snij de verse of ontdooide aardbeien in stukjes of plakjes.
  5. Verhit een theelepel kokosolie in de koekenpan en giet de helft van het beslag erin. Zorg dat het beslag goed verspreid is in de pan.
  6. Bak de crêpes circa 2 minuten aan beide kanten tot dat ze gaar zijn.
  7. Leg de crêpes op een bord verdeel de citroen-ricotta en aardbeien erover.

Crepes met aardbei en ricotta