Eiersalade op z’n Surinaams

Bij Pasen hoort een goede eiersalade. Dit keer met een beetje extra pit. Deze eiersalade heb je binnen 15 minuten klaar. Lekker snel! In dit recept heb ik gekozen voor gewone mayonaise maar wil je hem maken met zelfgemaakte mayonaise? Nog beter natuurlijk.

Bereiden 15 minuten, aantal personen 1

Voedingswaarden: 300 kcal, eiwit 13,5 g, khd 3,1 g, vet 25,7 g, vezels 1,6 g.

Dit heb je nodig    

2 eieren, 1 klein sjalotje, 1 el verse bieslook, 1 el verse peterselie, 2 el mayonaise, 1 tl mosterd, 1/2 tl- sambal oelek, 1 tl kerrie, peper e n zout naar smaak.

Zo maak je het

  1. Breng een pannetje met water aan de kook. Kook de eieren 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hard gekookt ei. Grote eieren iets langer. Laat de eieren schrikken in koud water.
  2. Snij ondertussen het sjalotje, bieslook en peterselie fijn.
  3. Meng in een kommetje de mayonaise, mosterd, sambal, kerrie, peper en zout. Voeg vervolgens het sjalotje en de verse kruiden toe.
  4. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het mengsel in de kom en roer de stukjes ei erdoor.
  5. Beleg een op koolhydraatarm of volkoren cracker of broodje.

De Surinaamse eiersalade is ook echt genieten bij een borrelplankje.

Eiersalade Surinaams