Witlof, niet iedereen is hier fan van. De bittere smaak valt bij vele niet in de smaak. Met het volgende recept is de kans groot dat witlof voortaan wel op het menu staat en nog wordt gewaardeerd ook.
Dit heb je nodig:
- 6 stronkjes witlof
- 200 ml verse sinaasappelsap
- 1 el honing
- 25 gram boter
- peper en zout naar smaak
- 1 tl mosterd (optioneel)
- wat verse tijm of peterselie ter garnering
Aan de slag:
- Snij de harde kern uit de witlof en halveer de stronken in de lengte.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan en bak deze voor 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Keer de witlof om. Voeg de sinaasappelsap, honing, een snufje zout en mosterd optioneel toe. De smaak wordt hierdoor dieper en meer bijzonder.
- Vervolgens afgedekt 10 tot 15 minuten zachtjes laten sudderen tot de witlof gaar is. Ook moet de het sap licht ingekookt zijn tot een stroperige saus.
- Haal het deksel van de pan. Mocht de saus nog te dun zijn? Laat deze dan nog even zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en eventueel wat extra zout. Garneer met verse kruiden en eet smakelijk.
Laagt ons weten via onze facebook wat je van dit gerecht vond. We zijn super benieuwd wie over de streep is getrokken door dit recept. Love.Life