Trakteer je zelf op iets lekkers tijdens deze eerste herfstdagen en maak er een paar meer. Je kunt ze namelijk prima invriezen en heb jij nog wat voor later.
Dit heb je nodig 50 g kokosmeel 1/2 tl baking soda
¼ tl bakpoeder 1 el Stevia
30 g pecannoten 150 ml zure room
1 el zonnebloemolie 2 grote eieren
5 el espresso 1 tl rijstmoutsiroop
Zout
De rijstmoutsiroop kun je ook vervangen door agavesiroop, Johannesbroodsiroop of kokosbloesemsuiker (palmsuiker). Ook kan je kiezen voor noten als walnoten, hazelnoten, pistache, stukjes appel of wat je lekker vindt.
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng het kokosmeel, bakpoeder, baking soda, Stevia, 20 gram grof gehakte pecannoten en een snufje zout in een kom
- Voeg vervolgens de zure room, olie, eieren en 4 el espresso toe en roer het geheel door elkaar.
- Zet de muffinvormpjes klaar op de bakplaat. Vul ze met het beslag en bak ze 20 minuten gaar. Niet zeker of ze klaar zijn? Prik er even in met een saté prikker. Geen beslag op je prikker dan zijn ze goed. Eet lekker!
Bereiden 40 minuten, aantal porties 9
Voedingswaarden: 170 kcal, eiwit 3,5 g, khd 1,5 g, vet 16,5 g, vezels 0,5 g.