Herfst Frittata met zuurkool en rookworst koolhydraatarm

Een heerlijk herfstgerecht dat je goed kun serveren met een simpele salade.

Bereiding 30 minuten, aantal personen 4

Dit heb je nodig          500 g verse zuurkool

                                     1 rookworst

                                     5 eieren

                                     100 g geraspte kaas

                                     100 ml kookroom

                                     Zout en peper naar smaak

                                     Magere gerookte spekjes optioneel

Zo maak je het

  1. Vet de ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef of vergiet. Om het vocht er goed uit te krijgen is het handig om de zuurkool goed aan te duwen. Als het vocht er goed uit is verdeel je de zuurkool in de ovenschaal.
  3. Snij de rookworst in plakjes en verdeel deze over de zuurkool.
  4. Klop de eieren los en voeg hier de kookroom en de helft van de kaas aan toe. Peper en zout naar smaak en verdeel het mengsel over de zuurkool met worst.
  5. Gebruik de overgebleven geraspte kaas om er overheen te strooien. Zet het in de voorverwarmde oven en bak de frittata voor 25 a 30 minuten.

Eet smakelijk en een beetje mosterd erbij is heerlijk.

Voedingswaarden per persoon

560 Kcal, 34 g eiwit, 5 khd, 43 g vet, 8 g vezels

freepik__upload__71825