Ook wel het witte goud genoemd. Waarom? Wellicht zegt de prijs in het begin van het seizoen al genoeg. Maar ze zijn wel echt super lekker en gezond. Asperges passen ook heel goed bij de Pasen. Daarom mag deze natuurlijk niet ontbreken.
Bereiding 30 minuten, aantal personen 4
Voedingswaarden: 497 kcal, eiwit 22 g, khd 7 g, vet 41 g, vezels 2,5 g.
Dit heb je nodig
2 kilo asperges, 12 plakjes beenham of zalm, 8 gekookte eieren, peterselie, 4 eigelen, 2 tl citroensap, 120 g gesmolten boter, snufje cayennepeper, Peper en zout naar smaak
Aspergeseizoen voorbij? Ook in pot zijn ze verkrijgbaar. Kijk bij de beenham even op de verpakking. Het verschil in koolhydraten kan namelijk aanzienlijk zijn. York ham, schouderham of gerookte ham kan natuurlijk ook.
Zo maak je het
- Schil de asperges en verwijder het onderste gedeelte (circa 1cm)
- Kook de eieren naar gewenste hardheid.
- Asperges in een pan met water aan de kook brengen en vervolgens het vuur iets lager en laat het nog een minuut of 5-8 koken. Haal de pan van het vuur en laat ze nog even doorgaren in het water.
- Split van 4 eieren het eigeel van het eiwit en doe het eigeel in een kom. Voeg de cayennepeper en citroensap toe en mix tot een luchtige dikke substantie.
- Breng een laagje water in een kleine pan aan de kook en zet vervolgens zachter. Zet hierop de kom met eigeel zodat het langzaam door de stoom wordt verwarmd.
- Goed roeren en voeg na 2 min de gesmolten boter toe. Blijf roeren opdat de saus dikker wordt en blijft plakken aan garde. Saus te dik? Voeg nog wat water toe.
- Serveer de asperges met wat saus, de gehalveerde eieren, ham en garneer met bieslook of peterselie.