Gevulde pompoen met gruyère

Niks lekkerder dan een heerlijke kaasfondue wanneer het buiten guur en nat is. Wel, volgens het weerbericht is dat precies wat we dit weekend kunnen verwachten. Tijd dus om het binnen gezellig te maken met heerlijke lekkernijen.

Dit heb je nodig     1 grote pompoen                300 ml slagroom

                                3 teentjes knoflook            1 el verse tijmblaadjes

                                4 takjes tijm                       125 g gruyère

                                Peper en zout                     80 g waterkers

                                2 bosuitjes                        

4 sneetjes volkorenbrood, reepjes komkommer, wortel, cherrytomaatjes, paprika, champignons, broccoli en bloemkoolroosjes, radijs, druiven, appel, peer, salami, chorizo of andere gedroogde worst, rookworst of wat jij ook maar lekker vindt.

Zo maak je het

  1. Verwarm de over voor op 180 graden.
  2. Snij de knoflook in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
  3. Snij de bovenkant van de pompoen eraf. Zodat je als het waren een deksel hebt voor de pompoen. Schep de zaden uit de pompoen en doe de pompoen in een grote, diepe ovenschaal.
  4. Doe de slagroom samen met de knoflook in een kleine pan op laag vuur. Breng het geheel langzaam tegen de kook aan. Haal het vervolgens van het vuur en breng het op smaak met zout, peper en de tijmblaadjes.
  5. Schenk de room in de pompoen en doe de deksel weer op de pompoen.
  6. Bak de pompoen voor 1 uur in de oven opdat de het vruchtvlees zacht en gaar is. Is dit het geval haal dan de pompoen uit de oven en haal de deksel eraf. Voeg de gruyère toe en bak de pompoen nog 10 min in de oven zonder deksel. Zorg ervoor dat de pompoen niet te lang gebakken wordt anders kookt je hem stuk. 
  7. Garneer de pompoenkaassaus met de takjes tijm, waterkers en bosui. Serveer met brood en smakelijk eten.

Bereiding 1 uur en 30 minuten, 4 personen

Voedingswaarden: 453 kcal, eiwit 13 g, khd 18 g, vet 38 g, vezels 1,5 g

Gevulde pompoen